Omgeving van onze groepsaccommodaties

Ratum
Ratum is een prachtige buurschap. Het coulisselandschap met haar kronkelende beekjes, houtwallen, zandpaden en scholtengoederen leent zich uitstekend om te wandelen en te fietsen.

In Ratum ligt de in geologisch opzicht meest bijzondere plek van de Achterhoek: de Winterswijkse steengroeve. Nergens in Nederland liggen aardlagen van 230 miljoen jaar oud zo dicht aan het oppervlak als hier. Van de drie mijnen is er nog één in gebruik. Er wordt kalksteen gewonnen voor gebruik in de wegenbouw. De oudste groeve is in 1990 aangekocht door Staatsbosbeheer en wordt nu als natuurgebied beheerd. In de steengroeve broedt nu al met succes een aantal jaren de Oehoe. Europa’s grootste uil.

Winterswijk
Winterswijk staat vooral bekend om haar Waardevol Cultuur Landschad, het nieuwe Mondriaan museum en Europa’s grootste vrijetijdsmarkt Obelink.
Maar ook in het centrum Winterswijk is van alles te beleven. In het gezellige centrum kun je winkelen, op een terrasje zitten en lekker eten bij een van de vele horecagelegenheden. Winterswijk heeft een centrumfunctie voor de regio en veel voorzieningen, zoals o.a. een theater, overdekt zwembad, grote zaterdagmarkt en bioscoop. 100% genieten dus en zeker een bezoekje waard!

Vreden
Onze groepsaccommodaties liggen nabij de Duitse grens. De stad Vreden ligt op nog geen 4 km afstand. Op de ranglijst van steden is Vreden met zijn 22.000 inwoners ‘slechts’ een kleine tot middelgrote stad. Desondanks kan het stadje in de buurt van de grens grootste dingen bieden, niet in het minst op het gebied van shoppen. Want Vreden is de eerste Fairtrade stad van het Münsterland! U kunt hier prima terecht voor net dat beetje ‘buitenlandgevoel’. Haal hier bijvoorbeeld uw verse Duitse broodjes, de boodschappen en natuurlijk de benzine.

Wie wat te weten wil komen over de geschiedenis van de regio mag een bezoek aan het Hamaland Museum niet overslaan. Hier ziet u maar weer dat Vreden geen doorsnee plaats is, want met meer dan duizend vierkante meter tentoonstellingsruimte is het Hamaland Museum het grootste museum voor cultuurgeschiedenis in het Westmünsterland.

Gem. waardering

9.6 Bekijk alle beoordelingen
Voeg beoordeling toe

Te Paske

Contact

Rick & Marijke

Tel: 06-35314694
E-mail: info@tepaske-recreatie.nl

Veldboomweg 13
7106 CG Winterswijk/Ratum

Stuur een bericht