Wandeling Wooldse veen “plankenpad”

Het plankenpad in het Wooldse veen is een unieke manier om wandelend dit mooie stukje natuur te ontdekken. Het Wooldse veen ligt op een helling, op het hoogste punt van Winterswijk. Dit unieke hoogveengebied grenst aan de Duits-Nederlandse grens van Winterswijk. Het gebied kenmerkt zich door de veenputten en veendijken: overblijfselen van de vroegere afgravingen, waarbij men na verdroging het veen gebruikte voor turf.
Tussen het Nederlandse en Duitse veengebied loopt eveneens het Kommiezenpad, ofwel de oude smokkelaars route die door het gebied liep. Kommiezen waren douaners of grenswachters. Het kommiezenpad liep midden door het veen, pal op de grens. Opmerkelijk is de aanwezigheid van liefst 186 oude grensstenen. Kijkt u ook eens bij de activiteit “wandeling oude smokkelroute”.

Adres: Tussen Kuipersweg 17 en 19 vindt u het beginpunt van het plankenpad, hier kunt u de auto parkeren. De route komt tevens weer uit op hetzelfde punt. De afstand bedraagt circa 3 km. Wenst u liever een soortgelijke route te lopen maar dan wat langer, dat kan in het Korenburger veen middels het “Schaddenpad”. De afstand hiervan bedraagt 11 km en de route is adembenemend mooi.

 

12km afstandVanaf €0,-
Wandeling Wooldse veen “plankenpad”

« Terug naar het overzicht

Gem. waardering

Bekijk alle beoordelingen
Voeg beoordeling toe

Te Paske

Contact

Rick & Marijke

Tel: 06-35314694
E-mail: info@tepaske-recreatie.nl

Veldboomweg 13
7106 CG Winterswijk/Ratum

Stuur een bericht